De perfecte temperatuur voor je koelkast

Een koelkast heeft verschillende standen, vaak van één tot en met acht. Maar welke stand is nou ideaal?!

Tussen de drie en vier graden!

Daar kunnen we kort en krachtig over zijn, want de juiste koelkasttemperatuur licht tussen de drie en vier graden.
Bacteriën

Het is belangrijk je koelkast niet te warm te houden. Bacteriën en schimmels zijn dol op warmte omdat ze zich dan sneller kunnen vermenigvuldigen.

Dus hoe lager de temperatuur van je koelkast hoe minder snel voedingswaren bederven. Een aantal bacteriën die zich voor kunnen doen in je ijskast zijn: salmonella en listeria. Maar met de juiste temperatuur instelling hoef je je geen zorgen te maken. Een andere fenomeen is de welbekende Amerikaanse Koelkast die door veel consumenten erg populair is.

Wat bewaar je wel en wat bewaar je niet in je koelkast?

Rauw vlees, vleeswaren, gebak, zachte kaas, groente en eieren zijn voorbeelden van producten die je altijd gekoeld moet bewaren.

Ondanks dat veel mensen denken dat ze groenten en fruit in de koelkast moeten bewaren is het tegendeel waar. Banaan, ananas, citroen, mango, meloen en avocado zijn producten die je juist beter ongekoeld kunt bewaren.

Soorten en maten

Tafelmodel koelkasten zijn er in alle soorten en maten. Er zijn er die een vriesvak hebben maar er zijn ook modellen die de complete ruimte benutten als koelgedeelte.

Je kunt er bij deze variant dan voor kiezen een vriezer van gelijke grootte bij te kopen zodat je die erop of ernaast kunt plaatsen, net wat jij het handigst vindt.
Koelkast met of zonder vriesvak

Een koelkast zonder vriesvak is handig als je wat meer ruimte in je koelkast wilt hebben. Voor je vriezer moet je dan wel een aparte oplossing zoeken. Maak je echter maar weinig gebruik van je je vriezer? Dan heb je genoeg aan alleen een vriesvakje.

Een compacte koelkast met vriesvakje is handig als je bijvoorbeeld niet zo groot woont of wanneer je simpelweg niet meer ruimte nodig hebt in je koelkast.
Tweede koelkast

Heb je een tweede koelkast nodig? Dan is de een tafelmodel koelkast zeker een goede oplossing! Je grootste koelkast staat waarschijnlijk in de keuken, maar je kunt ervoor kiezen om een extra kleinere koelkast te nemen om dranken te koelen of omdat je op een andere verdieping ook een koelkastje wilt hebben. Het scheelt aanzienlijk in de energiekosten als je voor de tweede koelkast kiest voor een kleinere variant.
Merken

Op Koelkastkopenonline.nl vind je tafelmodel koelkasten van allerlei merken. Denk onder andere aan Bosch, Indesit, LG, Siemens, Samsung, Miele en Zanussi.

Kijk voor al onze merken aan de linkerkant op onze homepage. Daar kun je makkelijk navigeren tussen de verschillende merken.
Koelkast kopen?

Op onze site lees je alles over de verschillende koelkasten uit ons assortiment. Ook kun je onder de producten de reviews van andere klanten lezen. Je kunt hem online bestellen maar natuurlijk kun je ook gewoon langskomen in onze showroom in Naarden. Dan kun je alles met eigen ogen zien en onze verkopers helpen je graag!