Schimmel Koelkast Verwijderen & Werklozen

Wanneer je een vriezer om de een of andere reden (tijdelijk) niet gebruikt, kun je de deur het beste open laten staan om schimmelvorming te voorkomen. Is er toch schimmel ontstaan in je vriezer, dan moet je hem natuurlijk goed schoonmaken voor je hem weer kunt gebruiken. Koelkastkopenonline.nl legt uit hoe.

Hoe verwijder je schimmel uit je koelkast?

Schimmel kun je het beste verwijden door een goed sopje te maken met Dettol of soda. Gebruik goed warm water en sop je vrieskist of –kast helemaal uit. Het is heel belangrijk dat je geen klein stukje vergeet want hierdoor kan de schimmel zich weer opnieuw gaan verspreiden.

Blijf je na het schoonmaken toch nog de plekken zien waar de schimmel zat? Ga dan aan de slag met een schimmel, vocht en weerplekken reiniger, die je vindt in de bouwmarkt. Het kost even wat tijd, maar dan heb je weer een vriezer die als nieuw is!

Slooppremie

Hij snapt dat het voor werkloze wat lastig is om een nieuwe koelkast aan het schaffen dus hij is plannen aan het maken voor een slooppremie voor oude koelkasten. Peter Altmaier, de Duitse Minister van Milieu wil dat de premie zo hoog mogelijk wordt zodat alle werklozen snel naar de winkel rennen en een nieuwe, zuinige koelkast kopen. De plannen worden as we speak uitgewerkt en Altmaier wil dan ook zo snel mogelijk beginnen met deze ‘inruilactie’.

Een Duitse minister heeft wel een erg goede manier gevonden om onnodig energieverbruik tegen te gaan. Zo vindt hij dat langdurige werklozen een nieuwe koelkast moeten kopen. Dat bespaart namelijk energie.

Groente Vlees Bewaren In de Koelkasten?

Vlees: Bewaar je vlees dus onderin de koelkast. Een van de meest voorkomende oorzaken van een voedselvergiftiging is kruisbesmetting. Dit gebeurt wanneer je bijvoorbeeld rauwe kip boven een krop sla bewaart.

Voorkom dat de sappen uit je vlees op ander voedsel druppelen en bewaar rauw vlees altijd onderin je koelkast.
Kaas

Bewaar kaas gescheiden van vlees en vis. Kaas kan bijvoorbeeld de bacterie listeria bevatten. Als deze dan de gerookte makreel in dezelfde la aanraakt kan deze overspringen, waardoor je een paar dagen op de wc moet doorbrengen. Bewaar kaas bijvoorbeeld in een speciale kaasdoos.
Rauwe groenten

Achterkant

Tot slot is het ook verstandig om eens per jaar de achterkant van je koelkast te stofzuigen. Dit is namelijk een plek waar stof zich ophoopt zonder dat je daar erg in hebt.

Probeer je koelkast echt op tijd schoon te maken, zo krijg je in de ijskast niet te maken met enge ziektemakers als E. coli, salmonella en listeria.

De juiste inrichting van je koelkast is belangrijker dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je rauw vlees beter onderin kunt leggen? Zo druppelen de sappen uit het vlees niet in andere voedingswaren die eronder liggen. Deze sappen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een nare voedselvergiftiging.

Vertrouw tot slot niet alleen op je neus maar houd de houdbaarheidsdatum goed in de gaten en weet dat deze niet meer geldig is zodra het product is aangebroken.

Groenten worden vaak onderschat als het gaat om bacteriën. Toch leeft bijvoorbeeld de E. coli-bacterie onder de grond waar ook de groentes groeien. Was je groenten daarom altijd goed voordat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

Was groenten bovendien liever in een kom water dan onder de kraan. Stromend water kan de bacteriën door de wasbak verspreiden. Voor koelkast kopen raden wij altijd om een juiste en geschikte website uit te kiezen waardoor je goede en bewuste keuzes maakt.

Besparen met een goed gevulde koelkast

Een goed gevulde koelkast is niet alleen handig omdat je dan minder snel misgrijpt, je bespaart er ook nog eens een hoop geld mee! Je zou denken dat hoe voller je koelkast is, hoe harder hij moet werken. Maar het tegendeel is waar. Hoe voller je ijskast is, hoe constanter de temperatuur is.

Alles blijft dus goed koud en zo bespaar je op je energiekosten. Alleen om deze reden is het al een goed idee om je koelkast goed gevuld te houden.
Dubbel voordeel

Naast een lagere energierekening kun je nog meer voordeel halen uit een volle koelkast. Met een goede voorraad kook je makkelijker zelf en ook hiermee bespaar je, want zelf koken is altijd goedkoper dan uit eten gaan of eten laten bezorgen.
Waar moet je op letten

Wil je een goed gevulde koelkast? Dan zijn er wel een paar dingen waar je moet op moet letten. Je wilt natuurlijk niet dat je vergeet wat je nog in de koelkast hebt staan, waardoor je vervolgens toch eten weg moet gooien.

Geef het eten een logische plek in de koelkast: de meest gebruikte dingen voorin zodat je ze meteen kunt pakken als je de deur opent.

Laten je kinderen de deur regelmatig te lang open staan? Zet hun favoriete snacks dan op ooghoogte waar zet het gelijk kunnen pakken.

Bewaar onbereid vlees en vis op het onderste rek waar ze het minst snel bederven.

Laat maaltijden die je van te voren bereidt goed afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Als je de warme dingen in de koelkast opbergt gaat de temperatuur omhoog en moet de koelkast weer harder werken om die omlaag te brengen.
Eenvoudig

Als je je aan bovenstaande regeltjes houdt en ervoor zorgt dat je koelkast lekker vol is, bespaar je eenvoudig een hoop geld.

Wijnkoelkasten aanschaffen met tips?

Te weinig ruimte in uw koelkast om wijnflessen op een juiste temperatuur te bewaren? Koop uw wijnkoelkast bij Koelkast.nl. Wij hebben ruime keuze uit een groot assortiment wijnkoelkasten!

Met een ruime wijnkoelkast geniet u in de zomer met de hele familie van een heerlijk koel glas wijn! De wijnkoelkast is de ideale oplossing voor de perfecte wijnkoeling! Wijnkoelkasten worden ook wel wijnklimaatkasten, wijnbewaarkasten of wijnfrigo’s genoemd.

Soorten wijnkoelkasten

Er zijn twee soorten wijnkoelkasten:

Wijnklimaatkast
Bij de wijnklimaatkast kunt u de temperatuur zelf regelen. De temperatuur is instelbaar van 4 tot 18 graden en zo is uw wijn altijd direct klaar voor gebruik. Sommige wijnklimaatkasten zijn voorzien van twee temperatuurzones. Zodat u zowel witte, rode wijn en rosé in één klimaatkast kunt bewaren.

Wijnbewaarkast
Hier is de wijn beschermd tegen invloeden van buitenaf en wordt de wijn continu op de juiste temperatuur bewaard.

Kooptips wijnkoelkasten:

• Heeft u wijnen die op verschillende temperaturen gekoeld moeten worden? En wilt u deze het liefst kwijt in één wijnkoelkast? Kies dan voor een wijnklimaatkast met twee temperatuurzones!
• Hoeveel koelruimte heeft u nodig? In de kleinste wijnkoelkasten kunt u 12 wijnflessen kwijt, grote wijnkoelkasten zijn vaak geschikt voor ongeveer 200 flessen wijn
• Let op de luchtvochtigheidsgraad van de wijnkoelkast. De luchtvochtigheidsgraad van de koelkast is belangrijk aangezien de wijnflessen goed geventileerd moeten worden en de kurken niet uitdrogen
• Is de wijnkoelkast voorzien van een luchtfilter en koolstoffilter? De luchtfilter zorgt voor de circuleren van verse lucht in de wijnkoelkast. De koolstoffilter voorkomt dat geuren/luchten van buitenaf niet bij de wijn kunnen komen
• Houdt de trillingen van de wijnkoelkast in de gaten, want deze komen niet ten goede aan de wijn! Motor en luchtfilter moeten trillingvrij worden opgehangen. En hoe minder energieverbruik, hoe minder trillingen
• De deur van een wijnkoelkast moet voorzien zijn van UV-werend isolatieglas
• Een wijnkoelkast is niet geschikt voor het koelhouden van bier!
• Let op het soort opbergsysteem van de wijnkoelkast. Kunt u verschillende vormen flessen wijn kwijt? Of is de wijnkoelkast gericht op enkel bordeaux flessen

Wijnkoelkast online bestellen?

In ons ruime aanbod voordelige wijnkoelkasten vind u zeker een wijnkoelkast die bij u past. Wilt u meer informatie over ons assortiment wijnkoelkasten? Kom dan langs in onze showroom in Naarden. Daar staan veel wijnkoelkasten, wijnklimaatkasten en wijnbewaarkasten opgesteld!

Diepvrieskasten inbouwen of vervangen?

Wilt u een koelkast, diepvrieskast of vrieskist kopen, inbouwen of vervangen? Op Koelkastkopenonline.nl kunt u kiezen uit een groot assortiment nieuwe koelkasten, diepvrieskasten en vrieskisten. U kunt bij Koelkastkopenonline.nl terecht voor het kopen van gewone koelkasten met een vriezer (boven, onder of intern), wijnkoelkasten en Amerikaanse koelkasten.

Maar ook voor diverse soorten diepvrieskasten en vrieskisten bent u bij ons aan het juiste adres! Bij Koelkastkopenonline.nl koopt u losstaande en inbouw koelkasten, diepvrieskasten en grote vrieskisten van topmerken zoals; Bosch, Indesit, Samsung, AEG, Zanussi, Exquisite, Hotpoint-Ariston, Whirlpool, Siemens, LG en Miele.

In ons ruime aanbod voordelige koelkasten, diepvrieskasten en vrieskisten vindt u zeker een model dat aan uw eisen voldoet! Wilt u meer informatie over onze koelkasten, diepvrieskasten of vrieskisten? Kom dan langs in onze showroom in Naarden. Daar staan veel inbouw- en losstaande witgoed modellen opgesteld!

Lijst van Koelkast Merken

In dit artikel gaan we het hebben over de soorten koelkasten merken. Elk merk heeft zijn eigen waarde, uitstraling en prijsbepaling. De meeste huishoudens in Nederland hebben verschillende soorten merken in huis.

Een aantal grote merken zijn Bosch, LG en Samsung. De nummer 1 marktleider in de witgoed branche is toch wel Whirlpool. Een grote Amerikaanse fabrikant van huishoudelijke apparatuur.

We zullen nu een lijst opsommen van merken koelkasten hieronder:

  • Haier
  • Electrolux
  • ETNA
  • Miele
  • Zanussi
  • ATAG
  • Boretti