Je Koelkast Koud mogelijk houden

Vul het zakje voor de helft met water en laat zo veel mogelijk lucht ontsnappen uit het zakje. Plaats dit zakje met water in de schoen op de plek waar hij knelt. Leg de schoen vervolgens in de vriezer en laat het geheel hier een nachtje liggen. De volgende dag haal je je schoen uit de vriezer en laat je het ijs een half uurtje ontdooien voordat je het uit de schoen haalt.

Als het goed is past de schoen nu wel. Pas hij nog steeds niet? Herhaal deze tip dan nog een keer, net zo lang tot hij wel past.

Door eten in te vriezen kan je het langer bewaren en blijven de smaak en textuur behouden. Met deze handige tips profiteer je optimaal van je vriezer.

Hoe kouder hoe beter

Zorg er ten eerste voor dat de temperatuur in je vriezer altijd -18 graden of lager is. Hoe kouder je vriezer is, hoe beter de kwaliteit van je eten blijft.

Wil je iets voor langere tijd in je vriezer bewaren? Zet dan de datum op de verpakking zodat je in één oogopslag kan zien hoe lang iets al in de vriezer ligt en wat je als eerste op moet eten.

Bewaar voedsel het liefst in de originele verpakking en open deze alleen als je de inhoud gaat gebruiken. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan plastic zakken of afsluitbare bakjes die in de vriezer mogen.

Voordat je een product in gaat vriezen moet je zorgen dat het volledig is afgekoeld. Laat een maaltijd daarom altijd eerst afkoelen, bijvoorbeeld in een bak ijswater.

Laat ingevroren voedsel langzaam ontdooien. Bevroren vlees kan je bijvoorbeeld het beste een dag voor je het wilt gaan eten uit de vriezer halen en in een afgedekte schaal in de koelkast zetten.

Groente blijft zo vers mogelijk als je het voor het invriezen blancheert. Blancheren doe je door de groente voor het invriezen onder te dompelen in kokend water en het daarna af te spoelen met ijswater. Zo behoud je de meeste vitaminen.