De perfecte temperatuur voor je koelkast

Een koelkast heeft verschillende standen, vaak van één tot en met acht. Maar welke stand is nou ideaal?!

Tussen de drie en vier graden!

Daar kunnen we kort en krachtig over zijn, want de juiste koelkasttemperatuur licht tussen de drie en vier graden.
Bacteriën

Het is belangrijk je koelkast niet te warm te houden. Bacteriën en schimmels zijn dol op warmte omdat ze zich dan sneller kunnen vermenigvuldigen.

Dus hoe lager de temperatuur van je koelkast hoe minder snel voedingswaren bederven. Een aantal bacteriën die zich voor kunnen doen in je ijskast zijn: salmonella en listeria. Maar met de juiste temperatuur instelling hoef je je geen zorgen te maken. Een andere fenomeen is de welbekende Amerikaanse Koelkast die door veel consumenten erg populair is.

Wat bewaar je wel en wat bewaar je niet in je koelkast?

Rauw vlees, vleeswaren, gebak, zachte kaas, groente en eieren zijn voorbeelden van producten die je altijd gekoeld moet bewaren.

Ondanks dat veel mensen denken dat ze groenten en fruit in de koelkast moeten bewaren is het tegendeel waar. Banaan, ananas, citroen, mango, meloen en avocado zijn producten die je juist beter ongekoeld kunt bewaren.

Soorten en maten

Tafelmodel koelkasten zijn er in alle soorten en maten. Er zijn er die een vriesvak hebben maar er zijn ook modellen die de complete ruimte benutten als koelgedeelte.

Je kunt er bij deze variant dan voor kiezen een vriezer van gelijke grootte bij te kopen zodat je die erop of ernaast kunt plaatsen, net wat jij het handigst vindt.
Koelkast met of zonder vriesvak

Een koelkast zonder vriesvak is handig als je wat meer ruimte in je koelkast wilt hebben. Voor je vriezer moet je dan wel een aparte oplossing zoeken. Maak je echter maar weinig gebruik van je je vriezer? Dan heb je genoeg aan alleen een vriesvakje.

Een compacte koelkast met vriesvakje is handig als je bijvoorbeeld niet zo groot woont of wanneer je simpelweg niet meer ruimte nodig hebt in je koelkast.
Tweede koelkast

Heb je een tweede koelkast nodig? Dan is de een tafelmodel koelkast zeker een goede oplossing! Je grootste koelkast staat waarschijnlijk in de keuken, maar je kunt ervoor kiezen om een extra kleinere koelkast te nemen om dranken te koelen of omdat je op een andere verdieping ook een koelkastje wilt hebben. Het scheelt aanzienlijk in de energiekosten als je voor de tweede koelkast kiest voor een kleinere variant.
Merken

Op Koelkastkopenonline.nl vind je tafelmodel koelkasten van allerlei merken. Denk onder andere aan Bosch, Indesit, LG, Siemens, Samsung, Miele en Zanussi.

Kijk voor al onze merken aan de linkerkant op onze homepage. Daar kun je makkelijk navigeren tussen de verschillende merken.
Koelkast kopen?

Op onze site lees je alles over de verschillende koelkasten uit ons assortiment. Ook kun je onder de producten de reviews van andere klanten lezen. Je kunt hem online bestellen maar natuurlijk kun je ook gewoon langskomen in onze showroom in Naarden. Dan kun je alles met eigen ogen zien en onze verkopers helpen je graag!

Je Koelkast Koud mogelijk houden

Vul het zakje voor de helft met water en laat zo veel mogelijk lucht ontsnappen uit het zakje. Plaats dit zakje met water in de schoen op de plek waar hij knelt. Leg de schoen vervolgens in de vriezer en laat het geheel hier een nachtje liggen. De volgende dag haal je je schoen uit de vriezer en laat je het ijs een half uurtje ontdooien voordat je het uit de schoen haalt.

Als het goed is past de schoen nu wel. Pas hij nog steeds niet? Herhaal deze tip dan nog een keer, net zo lang tot hij wel past.

Door eten in te vriezen kan je het langer bewaren en blijven de smaak en textuur behouden. Met deze handige tips profiteer je optimaal van je vriezer.

Hoe kouder hoe beter

Zorg er ten eerste voor dat de temperatuur in je vriezer altijd -18 graden of lager is. Hoe kouder je vriezer is, hoe beter de kwaliteit van je eten blijft.

Wil je iets voor langere tijd in je vriezer bewaren? Zet dan de datum op de verpakking zodat je in één oogopslag kan zien hoe lang iets al in de vriezer ligt en wat je als eerste op moet eten.

Bewaar voedsel het liefst in de originele verpakking en open deze alleen als je de inhoud gaat gebruiken. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan plastic zakken of afsluitbare bakjes die in de vriezer mogen.

Voordat je een product in gaat vriezen moet je zorgen dat het volledig is afgekoeld. Laat een maaltijd daarom altijd eerst afkoelen, bijvoorbeeld in een bak ijswater.

Laat ingevroren voedsel langzaam ontdooien. Bevroren vlees kan je bijvoorbeeld het beste een dag voor je het wilt gaan eten uit de vriezer halen en in een afgedekte schaal in de koelkast zetten.

Groente blijft zo vers mogelijk als je het voor het invriezen blancheert. Blancheren doe je door de groente voor het invriezen onder te dompelen in kokend water en het daarna af te spoelen met ijswater. Zo behoud je de meeste vitaminen.

Stap voor stap je vriezer ontdooien

Als je je vriezer regelmatig ontdooit, blijft hij optimaal werken. Bovendien kun je alle beschikbare ruimte blijven benutten. Ontdooi je je vriezer niet vaak genoeg, dan merk je dat hij langzaamaan ‘dichtgroeit’.

Ontdooi je vriezer daarom eens in de paar maanden of in ieder geval eens per half jaar. Omdat deze periode van het jaar ideaal is op je vriezer te ontdooien, leggen we je stap voor stap uit hoe je dat het beste kan doen.

In de tuin of op het balkon

Eerst haal je je hele vriezer leeg. Met dit weer kun je alles in een groot krat met een deksel doen en het buiten in je tuin of op het balkon zetten. Controleer alles wel even op de datum en gooi alles wat niet goed meer is direct weg.

Leg op de bodem van je vriezer een handdoek en leg er ook een op de grond voor de vriezer voor de zekerheid. Als alles gaat smelten kan er behoorlijk wat water gaan stromen.

Zet vervolgens de vriezer uit en haal de stekken van de vriezer uit het stopcontact. Haal alles lades uit de vriezer. Maak deze goed schoon. Houd de handdoeken in de gaten en vervang ze wanneer ze doorweekt zijn.

Heb je een afvoer? Trek deze dan naar buiten en plaats er een kom of emmer onder om het water op te vangen.

Als al het ijs in de vriezer gesmolten is, haal je de kom en handdoeken uit de vriezer. Maak alles schoon met een allesreiniger. Plaats de lades terug waar ze horen en vul de vriezer met alle producten die je nog over hebt. Je hebt nu gelijk de kans om je vriezer opnieuw (netjes!) in te richten.

Online Kopen Tips Witgoed elektronica

Nieuwe koelvriescombi kopen? Geen nood! Hier ben je aan het goede adres. Wij verkopen alle ijskasten uit voorraad. De koelvriescombinaties op onze website zijn voorzien van handige productinformatie, om je te helpen bij je keuze.

We verkopen koelvries combinaties van de merken Miele, Miele, SMEG, Bosch, Indesit, Samsung, AEG, LG, Zanussi en Exqiusit.

Let op het energieverbuik

Een koel vriescombinatie staat de hele dag aan. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf te letten op het energieverbruik en een milieu bewuste keuze te maken. Dit bespaart natuurlijk ook weer op de energierekening. Alle koelkasten op onze website zijn voorzien van een energielabel. Daarom is koelkast kopen een zeer rovende en belangrijke klus.

Deze gaan van A++++ tot E, waarbij A++++ het zuinigst is en E de meeste energie verbruikt. Modellen met energieklasse A++++ zijn op dit moment de meest zuinige exemplaren en zelfs nog veel zuinger dan energieklasse A (energieklasse A is al erg zuinig). Een voorbeeld  van zo’n extreem zuinige koelvriescombi is de Bosch KGE39AI40.

Functies van de koel-vriescombinatie

De meeste koelkasten zijn tegenwoordig uitgerust met de NoFrost functie. Dat wil zeggen dat je de koelkast nooit meer hoeft te ontdooien! Dankzij het lucht circulatiesysteem worden rijp en ijsvormingen voorkomen. De wanden blijven op deze manier ijsvrij en er ontstaat geen ijsrijping op de producten.

Online inkopen doen?

Bij Koelkastkopenonline.nl verkopen wij koel vriescombinaties vanuit onze showroom en onze webshop. Online koelkast bestellen heeft als voordeel dat de producten thuis afgeleverd worden, zonder dat je daarvoor enige inspanning hoeft te leveren. Liever eerst de verschillende modellen in het echt bekijken? Geen probleem. Daarvoor hebben wij onze showroom in Naarden. Kom langs en bestel de koelkast van je keuze daar, thuis bezorgen kan ook. Altijd ruim op voorraad!