Groente Vlees Bewaren In de Koelkasten?

Vlees: Bewaar je vlees dus onderin de koelkast. Een van de meest voorkomende oorzaken van een voedselvergiftiging is kruisbesmetting. Dit gebeurt wanneer je bijvoorbeeld rauwe kip boven een krop sla bewaart.

Voorkom dat de sappen uit je vlees op ander voedsel druppelen en bewaar rauw vlees altijd onderin je koelkast.
Kaas

Bewaar kaas gescheiden van vlees en vis. Kaas kan bijvoorbeeld de bacterie listeria bevatten. Als deze dan de gerookte makreel in dezelfde la aanraakt kan deze overspringen, waardoor je een paar dagen op de wc moet doorbrengen. Bewaar kaas bijvoorbeeld in een speciale kaasdoos.
Rauwe groenten

Achterkant

Tot slot is het ook verstandig om eens per jaar de achterkant van je koelkast te stofzuigen. Dit is namelijk een plek waar stof zich ophoopt zonder dat je daar erg in hebt.

Probeer je koelkast echt op tijd schoon te maken, zo krijg je in de ijskast niet te maken met enge ziektemakers als E. coli, salmonella en listeria.

De juiste inrichting van je koelkast is belangrijker dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je rauw vlees beter onderin kunt leggen? Zo druppelen de sappen uit het vlees niet in andere voedingswaren die eronder liggen. Deze sappen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een nare voedselvergiftiging.

Vertrouw tot slot niet alleen op je neus maar houd de houdbaarheidsdatum goed in de gaten en weet dat deze niet meer geldig is zodra het product is aangebroken.

Groenten worden vaak onderschat als het gaat om bacteriën. Toch leeft bijvoorbeeld de E. coli-bacterie onder de grond waar ook de groentes groeien. Was je groenten daarom altijd goed voordat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

Was groenten bovendien liever in een kom water dan onder de kraan. Stromend water kan de bacteriën door de wasbak verspreiden. Voor koelkast kopen raden wij altijd om een juiste en geschikte website uit te kiezen waardoor je goede en bewuste keuzes maakt.