Besparen met een goed gevulde koelkast

Een goed gevulde koelkast is niet alleen handig omdat je dan minder snel misgrijpt, je bespaart er ook nog eens een hoop geld mee! Je zou denken dat hoe voller je koelkast is, hoe harder hij moet werken. Maar het tegendeel is waar. Hoe voller je ijskast is, hoe constanter de temperatuur is.

Alles blijft dus goed koud en zo bespaar je op je energiekosten. Alleen om deze reden is het al een goed idee om je koelkast goed gevuld te houden.
Dubbel voordeel

Naast een lagere energierekening kun je nog meer voordeel halen uit een volle koelkast. Met een goede voorraad kook je makkelijker zelf en ook hiermee bespaar je, want zelf koken is altijd goedkoper dan uit eten gaan of eten laten bezorgen.
Waar moet je op letten

Wil je een goed gevulde koelkast? Dan zijn er wel een paar dingen waar je moet op moet letten. Je wilt natuurlijk niet dat je vergeet wat je nog in de koelkast hebt staan, waardoor je vervolgens toch eten weg moet gooien.

Geef het eten een logische plek in de koelkast: de meest gebruikte dingen voorin zodat je ze meteen kunt pakken als je de deur opent.

Laten je kinderen de deur regelmatig te lang open staan? Zet hun favoriete snacks dan op ooghoogte waar zet het gelijk kunnen pakken.

Bewaar onbereid vlees en vis op het onderste rek waar ze het minst snel bederven.

Laat maaltijden die je van te voren bereidt goed afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Als je de warme dingen in de koelkast opbergt gaat de temperatuur omhoog en moet de koelkast weer harder werken om die omlaag te brengen.
Eenvoudig

Als je je aan bovenstaande regeltjes houdt en ervoor zorgt dat je koelkast lekker vol is, bespaar je eenvoudig een hoop geld.